Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
АМ “Хемус” се задръсти на изхода на Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Милена Пехливанова/ Facebook
Снимка: Милена Пехливанова/ Facebook

Изключително натоварено е движението по автомагистрала „Хемус“ след изхода от Варна, алармират в социалната мрежа граждани. “Преди отбивката за Слънчево и Тополи, буквално се спира, внимавайте”, предупреждава Милена Пехливанова. Освен заради празничния трафик, задръстването се дължи и на ремонтни дейности.

Според коментари в мрежата тапа има още на бул. “Владислав Варненчик”. В посока Варна движението е по-спокойно.

Движението по магистралата в участъка Неофит Рилски – Девня се осъществява двупосочно в платното в посока Варна поради ремонтни дейности, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. Ограничено е качването в посока София на пътен възел „Неофит Рилски“, като движението е пренасочено по път I-2 Варна – Шумен от пътен възел „Девня“ до пътен възел „Каспичан“. Ограничено е слизането на пътен възел „Неофит Рилски“, като движението е пренасочено по път I-2 Шумен – Варна. Движението в участъка п. в. „Повеляново” – п. в. „Слънчево”, също се осъществява двупосочно в платното посока Варна поради ремонтни дейности. Трафикът се отбива по път I-2 Русе – Варна. Ограничено е качването в посока София от п. в. „Слънчево“ и слизането в посока Слънчево и Тополи на п. в. „Слънчево“.

Временно движението по АМ “Хемус“ през тунел Витиня в посока Варна е в две ленти, а в посока София е в една лента, информират още от Агенция „Пътна инфраструктура“. Товарните автомобили над 12 т временно се спират при изхода на София в посока Варна.

Временната организация е за подобряване на пропускливостта и облекчаване на интензивния трафик.

Кадри: Facebook/ Виждам те КАТ – ВАРНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *