• Варна
  1°
  тъмни облаци
  Влажност: 69%
  Вятър: 6m/s N
  АПИ: Не използвайте аварийната лента по автомагистралите за по-бързо придвижване
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: 24 часа/архив
  Снимка: 24 часа/архив

  Интензивен е трафикът в участъка от км 4 до км 20 на АМ “Тракия” в посока Пловдив, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

  От структурата апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

  От Главна дирекция “Национална полиция” са предприети мерки за разполагане на допълнителни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на големите градове, които следят за безопасността на движението и при необходимост регулират трафика.

  От ГДНП отново напомнят санкцията за движение в аварийната лента – при първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

  Интензивен е трафикът и на граничните пунктове. На  българо-сръбската, българо-гръцката и българо – турската граница трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили. На българо-румънската трафикът е интензивен на вход за леки и товарни автомобили,  а на българо – македонската – нормален.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *