• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 6m/s N
  Водата в Генерал Тошево се замърсила от цистерна с пестициди
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Pixabay
  ©Pixabay

  Замърсяването на водата в квартал „Пастир“ в Генерал Тошево се е получило от цистерна, съдържаща пестициди. Установено е, че при доливане на вода в цистерната, поради ниско налягане на водата се е получило засмукване на течността във водопреносната мрежа. Разследване е предприето, след като вчера, 25 април 2018 г., е било установено, че водата на квартала в добруджанския град има специфичен мирис и пяна.

  Извършен е оглед на местопроизшествието и са иззети веществени доказателства. Мястото е било посетено и от окръжния прокурор на Добрич. Действията на няколко институции – ОД на МВР, РЗИ, община Генерал Тошево, ВиК – Добрич се съгласуват с Окръжната прокуратура в Добрич. Населението е уведомено за проблема със замърсената вода от полицията и администрацията на общината.

  Водоснабдяването е спряно със заповед на директора на РЗИ в Добрич. Няма пострадали хора и животни.  Досъдебното производство се води за евентуално престъпление по непредпазливост, което ангажира вината на всеки, който тури или примеси опасен за живота или здравето предмет във водопровод, откъдето се черпи вода за пиене.

  Взетите проби от водата ще бъдат изпратени днес в лаборатория за изследване. До излизане на резултатите от  тях водоснабдяването ще остане спряно и ще се извършва с водоноски.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *