• Varna
  9°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 6m/s ENE
  Борисов: Имаме над 100% контрол на акваторията на Черно море – врабче да мине, радарите го засичат
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Тактическо учение на ВМС в Черно море (12)

  Имаме над 100% контрол над акваторията на Черно море – врабче да мине, радарите го засичат. Това каза премиерът Бойко Борисов на кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“, цитиран от “Труд”.

  Премиерът подчерта, че имаме най-съвременния флот. Неслучайно само преди седмица над 200 килограма кокаин бяха задържани от граничните ни служби в Черно море. „Над 300 килограма хероин миналата седмица, но мисля, че по задържани количества наркотици и то кокаин, хероин, тонове канабис, българските служби са на първо място или от първата тройка в Европа“, коментира министър-председателят.

  Сигурно над 100 каналджии сме арестували по границата, каза още Борисов. Той отчете, че страната ни е върнала хиляди афганистанци със самолет, преминали нелегално в България.

  По думите му вече има и много каналджии, които са били изправени пред съда и са получили присъди. „Сиреч едновременно с охраната, правораздавателните институции в България работят изключително добре и бързо по тази тема“, каза премиерът.

  „По границата с Гърция имаме съществени проблеми. Там нямаме заграждения и като шенгенска граница тя е дълга над 800 км“, допълни Борисов и отчете, че тя се охранява трудно, тъй като е планинска.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *