• Варна
  1°
  разкъсана облачност
  Влажност: 76%
  Вятър: 1m/s N
  37-годишен отива на съд за брутално убийство във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Полиция

  След зверски побой, подсъдимият се гаврил сексуално с жертвата – 35-годишен мъж

  На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 37-годишният Венцислав А. за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, както и за действия на полово удовлетворение чрез употреба на сила. Разпоредителното заседание по наказателното дело срещу подсъдимия за престъпления по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115 и по член 157, ал. 1 от Наказателния кодекс е насрочено във Варненския окръжен съд на 29 май тази година.

  Подсъдимият Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор С., били съседи преди години. След смъртта на майка му банката отнела имота и Явор започнал да води скитнически живот. От декември 2017 г. той заживял в дома на Венцислав.

  На 13 февруари вечерта възникнал конфликт в апартамента на Венцислав. Поводът за скарването между него и приятелката му станало присъствието на Явор. Разбрал за това, подсъдимият започнал да нанасял удари с ритници и юмруци и с дървена тояга по цялото тяло на Явор, които се отличавали с особена жестокост и бруталност. Венцислав се възползвал от безпомощното състояние на жертвата си след побоя и извършил действия на полово удовлетворение с употреба на сила. След това изхвърлил Явор от дома си. Захвърлил тялото му в тревна площ до блока.

  Около 10 часа на 14 февруари 2018 г. случаен минувач забелязал легнал мъж. Разпознал Явор и се обадил на тел. 112. Дошъл екип на бърза помощ. Докато медиците преглеждали пребития Явор, на паркинга пристигнал и Венцислав. Той разказал, че пребитият живеел при него, но не се прибрал предната вечер.

  Веднага след това Венцислав се обадил на своя познат Руси Д., познат като Руси Полковника. Явор починал на път за болницата, а за смъртта му подсъдимият научил от полицейски служител от Трето РУ на МВР. За да не падне подозрение за причинената смърт върху него, той си осигурил алиби.

  Ако бъде признат за виновен за тези престъпления, Венцислав А. може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

  1 коментар

  1. Veselina

   Това са пълни глупости как ви дава сърце да пишете тези лъжи, значе Венцислав пребива Явор в тях пред очите на приятелката си и двете и дъщери и после го изнасилва пред очите на децата боже боже не ви ли е срам. До сега няма доказателства че именно той е извършителя според ваз защо все още няма обвинения защо още го задържат, защо тези експертизи който минаха не намериха нищо което да покаже че именно Венцислав е извършителя, има толкова много пропуски в това дело че някой не си е свършил работата като хората просто на някой там горе им е трябвало жертва за да могът да си прекрият техните грешки. Престанете да пишете лъжи върнахте семейството в каменната ера как ще му изчистите името и петното което им лепнахте на цялото семейство, кажете ми как……

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *