Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Дни на отворените врати в Техническия университет следващата седмица
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Посетителите ще могат да тестват уникалните лаборатории и тренажори на учебното заведение

Какво е усещането на управляваш кораб през фарватера на Варненското пристанище? Как новите технологии помагат на битката с най-коварните болести? Може ли да оцелее човек при силно земетресение?

На тези и на много други въпроси, които провокират любопитството им, ще получат отговор посетителите на Техническия университет във Варна по време на Дните на отворени врати следващата седмица.

На  7,8, 9 и 10 май от 9,30 до 16 часа посетителите ще имат възможност да разгледат най-новите лаборатории на Университета – IT  и комуникационни технологии,  тренажор – мостик за обучение на капитани и  корабни механици, тренажор – природни бедствия и аварии, Роботика и мехатроника, Възобновяеми енергийни източници, компютърни симулации  в медицината, екология и опазване на околната среда и морската акватория, агрономство и много други. По време на разходката ще бъдат организирани и много занимателни игри, викторини, кампания „Не шофирай, ако си пил“ и др.

По същото време  ТУ–Варна ще бъде домакин и на Национална Универсиада – Варна, 2019.  Очакват ви и изненади – срещи с ученици  и студенти от други държави.

TU_Varna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *