Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненски скаути ще чистят река Камчия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: pochivka.bg
Снимка: pochivka.bg

Скаутски клуб „Владислав Варненчик” – Варна ще се включи в организирания от WWF България и Организацията на българските скаути „Ден на реките“, като почисти река Камчия от моста в района на местността “Пода” (първи сборен доброволчески пункт на паркинга преди моста) до устието (втори доброволчески пункт на паркинга срещу стоянката за лодки).

На мястото ще има указателни табели, както и доброволци, които ще насочват участниците и ще раздават чували и ръкавици. Апелираме към всички желаещи доброволци да участват заедно с децата си, които е желателно да имат навършени поне 7 г. Всички непълнолетни трябва да бъдат задължително с придружител, тъй като организаторите не поемат отговорност за тяхната грижа и безопасност.  Нека всички заедно  да оползотворим почивния ден с едно добро дело в помощ на природата. Началото е от 10:00 часа на 11 май с времетраене до 13:30 часа.

Повече от триста скаути на възраст от 7 до 18 години  ще трябва да приложат своите умения, за да съберат възможно най-много отпадъци в труднодостъпни места покрай реките. Едновременно  дванадесет скаутски клуба в девет български града, съвместно с доброволци и приятели,  ще направят всичко по силите си, за да почистят крайбрежията на девет български реки – Искър, Дунав, Русенски Лом, Камчия, Черна, Батова, Тученишка и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *