• Варна
  10°
  тъмни облаци
  Влажност: 57%
  Вятър: 7m/s ESE
  БСП настоява Борисов да излезе в отпуск до евровота
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС
  Снимка: БГНЕС

  След апартамент гейт идва ли магистрала гейт? Това попита Георги Свиленски след Изпълнителното бюро на БСП. Европейската сметна палата започва проверка на българските пътища, посочи той. По думите му ГЕРБ са получили европейски шамар, пише news.bg..

  Червените напомниха, че нееднократно са продавали сигнал за проблемите по пътищата. Елена Йончева подаде сигнал в АПИ, а от там искат време. “Проверка ще има”, уверен е Свиленски. Обществото щяло да разбере защо пътищата ни са скъпи и некачествени, а апартаментите на властта – евтини.

  Левите са недоволни, че премиерът ползва държавни пари за предизборна кампания. Бойко Борисов трябвало да излезе в отпуск до 26 май. Затова БСП внасят сигнал в ЦИК и СЕМ, че премиерът бил в конфликт на интереси, а медиите отразявали събития с него, а те били реално предизборни. Последната му такава проява била от днес от Ямбол. Той обещал пари за доизграждане на болницата в града.

  “Трябваше ли господин Цветанов да си купи апартамент с асансьор, за да получи Ямбол болница с асансьор”, попита и Кристиан Вигенин. Той се ядоса и на коментара му за комунистите, като посочи, че и той бил комунист, обграден от комунисти.

  На 19 април депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че от Агенция “Пътна инфраструктура” не желаят да бъде извършена независима проверка на български пътища от независима европейска и лицензирана лаборатория. На 6 ноември 2018 г. от БСП отново настояваха за техническа експертиза на проблемните пътища.

  Още същия ден от АПИ определиха бившия шеф на агенцията за председател на Дончо Атанасов да разследва сам себе си – той ръководеше агенцията, когато са правени въпросните ремонти на пътищата.

  За техническа експертиза на пътищата се заговори след катастрофата край Своге, когато на място загинаха 17 души, а по-късно жертвите достигнаха до 21. Тогава редица експерти поставиха под съмнение дали пътят е изграден както е било по план, а разследващите взеха три вида проби.

  Малко след това получиха отговор от АПИ. В отговор Нинова заяви, от АПИ хвърлят прах в очите и че е абсурдно да не може да се прави проверка на вече построен път. Левите не са съгласни строителят сам да определи коя лаборатория да го провери.

  След това от столетницата уточниха, че искат проверка на пътищата, строени и ремонтирани по време на трите мандата на Бойко Борисов, а не 40 години по-рано. Проверка на пътя край Своге установи, че в пътя е имало варовик – съдържание, което не се вписва във формулата за пътна настилка.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg