Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Как се прави екстремно селфи – говори Балканският звяр от Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Стратимир
Снимка: Balkan beast, Фейсбук

За него не е проблем да се покатери на 180-метрова кула и от там да си направи селфи. Защото той обича да се качва на много високи и опасни места, заедно със селфи стика си.

Той се казва Стратимир Георгиев. Популярен е повече като Balkan Beast (Балканския звяр). Роден е във Варна, а преди да се отдаде професионално на страстта си по екстремните преживявания, е работил като кредитен специалист и финансов анализатор, разказва Дарик радио.

Роден е на Балканите. Жител е на света. Определя себе си и като професионален мечтател. Любимото му мото е „Животът е или смело приключение, или нищо“ – цитат на Хелън Келър, известна като първият глух и сляп човек, който получава бакалавърска степен в изкуствата.

Височините са неговата запазена марка, но обича да язди коне, да се гмурка се, са е катери по планински върхове и да кара мотори. На местата, на които се качва, обикновено се снима, след което споделя епичните селфита с хилядите си последователи в социалните мрежи.

Снимка: Balkan beast, Фейсбук
Снимка: Balkan beast, Фейсбук

Най-високото място, на което е бил, е 250-метров небостъргач в Дубай. У нас най-високото място, покорено от  Balkan Beast, е 180-метровата кула край село Българево, близо до Калиакра.

Спиращи дъха кадри Балканският звяр има и от ръба на екстремни места в родната Варна– като Аспарухов мост и паметника на Почивка. Има още две местни цели обаче, които си е поставил за изкачване. Една от тях  – Телевизионната кула, покори преди дни. Другата цел е една от най-високите сгради в морската столица.

Миналата година популярността на Balkan Beast надхвърли социалните мрежи. Това стана след селфи от движещ се влак на БДЖ. Скоростта на композицията не е била повече от 80 км/час, но пък отзвукът от снимката предизвика и негативни коментари. Въпреки, че според смелия варненец рискът за него е бил не особено голям.

Балканският звяр може да се похвали и със своята телесна метаморфоза. За година и половина успява да трансформира тялото си и от 95-килограмов мъж с шкембенце и мазнини става мускулест 78-килограмов атлет.

Впускането в екстремни преживявания да става постепенно. Рискът трябва да е добре премерен и да не се скача веднага в най-дълбокото и на най-високото. Сетивата трябва да се тренират, съветва професионалистът.

Снимка: Balkan beast, Фейсбук
Снимка: Balkan beast, Фейсбук

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *