• Варна
  4°
  тъмни облаци
  Влажност: 69%
  Вятър: 7m/s NNE
  Отбелязваме Деня на Европа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Европейски съюз

  Отбелязваме Деня на Европа, посветен на основаването на Европейския съюз. Тази година, в навечерието на европейските избори, темата в Брюксел и Страсбург е изборът, който правим за бъдещето си.

  С мисъл за бъдещето можем да се насладим на различни събития, организирани за празника на Общността. В Пловдив гостува „Фестивал на светлините“. В столицата пък ни очакват концерти, кинопрожекции, а и щанд с информация за потребителските ни права, като и за възможностите за работа, бизнес, обучение и култура в Европейския съюз.

  В 11 ч. във Варна ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на Осми приморски полк. В 11.45 ч. ще бъде проведено шествие от Паметника на Осми Приморски полк до сградата на Община Варна. В 12 ч. ще бъде тържественото издигане на флаговете по случай Деня на Европа.

  Идеята за създаването на Съюза се ражда на 9 май 1950 година в Париж. Тогава френският външен министър Робер Шуман споделя идеята си за ново сътрудничество в Европа, а година по-късно се създава европейската институция, към която и България се присъедини през 2007 година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *