• Варна
  5°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s ESE
  Станишев: Варна губи икономическа сила
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  DSC_5829
  Лидерът на ПЕС Сергей Станишев във Варна

  Варна губи икономическа сила, изчезват работещи предприятия. Тези свои притеснения изрази в морската столица лидерът на ПЕС и кандидат за евродепутат Сергей Станишев, като отбеляза, че има особено отношение към града.

  Има проекти, които са започнати, но са спрени или недовършени, коментира той и даде пример с големия проект за изграждане на зона за почивка и развлечения в района на пристанището. „Ако нямаме мощен контейнерен терминал, не можем да говорим за истинска конкурентоспособност и транспортен хъб във Варна“, каза още Станишев.

  В моя мандат (бел. ред. като министър-председател) във Варненския регион се създаде индустриална зона, но какво се случва с нея в момента, попита кандидатът за евродепутат.

  Нещата могат да се променят с целенасочена политика и компетентна работа, които да доведат до добър поминък и сигурни доходи, отбеляза той.

  DSC_5798

  Това е и основната цел, залегнала в програмата на БСП – повишаване на доходите и битка с неравенствата. Станишев се позова и на последните официални данни, според които 22% от българите живеят под прага на бедността, а 20 на сто – в материални лишения, или половината от българите живеят тежко.

  Според лидера на ПЕС главният въпрос, на който трябва да си отговорят българите, е дали им харесва статуквото или искат промяна – за себе си, за страната си, а и за Европейския съюз. БСП е силата, която иска да промени нещата. Неслучайно нашият общ манифест с ПЕС е за нов социален договор за България, чрез който всеки човек да се почувства незабравен. Ние ще се борим за Европа на солидарността, заяви Станишев.

  Амбицията на ПЕС е да спечели европейските избори, за да може да поеме управлението на Европейската комисия. Ако има предсрочни избори в България и имаме шанс да управляваме страната, ще е добре да имаме подкрепа в Европа, заключи Станишев и подчерта, че това, което се решава там, касае животът ни тук ежедневно.

  DSC_5794

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *