Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Франция вижда риск от глобална анархия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Жан Ив Дриан

Риск от глобална анархия вижда френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Това заявява той в интервю за Le Parisien, цитирано от “Спутник”. По думите му, конфронтацията между държавите ще доведе именно до това, предаде news.bg.

Има заинтересовани да се поддържа такава конфронтация, а не сътрудничество, убеден е той. Топдипломатът настоява договори, институции и граници да бъдат уважавани и спазвани. Според него, Русия, Китай и САЩ в момента са факторите за подобна опасна нестабилност.

Не може да бъде пропуснат и тероризмът. Льо Дриан настоя страните да се придържат към ядреното споразумение с Иран, от което американският президент Доналд Тръмп оттегли страната и наложи санкции на Ислямската република, като така наново разпали конфликта с Техеран.

Европейският съюз и външните министри на Германия, Франция и Великобритания обявиха по-рано, че ще продължат да изпълняват ядреното споразумение с Иран, но няма да приемат ултиматуми, след като вчера Ислямската република съобщи, че частично прекратява задълженията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *