Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Състезателка на ПСК Черно море с бронз на балканиада
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

azra_yanak (1)

Перспективната състезателка на ПСК Черно море Азра Янък спечели бронзов медал в дисциплината 100 м бътерфлай ( 1:04,10 мин. ) на балканиадата по плуване за младежи и девойки в Гърция.

12 БГ плувци (8 младежи и 4 девойки) участ ваха на балканските игри в Кавала, които се проведоха през уикенда . Българският отбор бе предвождан от треньора Любомир Лазаров . Отборът на България постигна голям успех, завършвайки на трет о място в комплексното класиране с актив от 183 т. Първи е съставът на Гърция с 516 т . , а втори е тимът на Турция с 350 т.

„Поздравявам Азра Янък за отличното представяне. Това е първото й по-голямо състезани е . Смятам, че се представи много добре , в ъпреки напрежението, което усещаше в навечерието на балканиадата“, коментира пред клубния сайт на ПСК „Черно море“ – www.swimming.bg главният треньор на варненци и личен наставник на Янък – Никола Петров.

„ Нашите цели са свързани със състезанията през следващия сезон , з ащото за Азра все още е твърде рано да в стъпи в борбата с нейните връстнички, които са лидерки в европейската ранглиста за 17 – годишни и по-малки . Имаме план, който следваме и се надявам да го изпълним успешно“, заключи Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *