• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 3m/s N
  Поредно заседание по делото за добив на газ в Генерал Тошево
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  блок Спасово

  Вещото лице, изготвило екологичната съдебно-техническа експертиза, беше изслушано на днешното съдебно заседание по т. нар. дело за добив на газ в Генерал Тошево. С определение от 13 ноември 2018 г. са назначени комплексна съдебно-техническа експертиза (хидрогеолог, сондажен инженер, геолог, химик и геолог-геофизик), съдебно-техническа (екологична) експертиза и съдебно-медицинска експертиза.

  Поради установена липса на част от доказателствата в преписката, във връзка с получена от жалбоподателя обществена информация, същата беше изискана от РИОСВ и на вещото лице Стоян Н. беше дадена възможност да изготви допълнително заключение, в което тя да бъде взета предвид.

  Поради заболяване на вещо лице и непредставяне на заключението по съдебно-медицинската експертиза, изслушването на вещите лица по комплексната и по съдебно-медицинската експертиза беше отложено.

  Производството е образувано по жалба от „Русгеоком“ ЕАД срещу решение на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна, с което не е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за разработване и усвояване на находище „Спасово“ в блок „Добрич“, включващо четири участъка: „Рогозина“, „Чернооково“, „Калина“ и „Рогозина изток“ за проучване и добив на природен газ. Следващото заседание по делото е насрочено за 12 ч. на 9 юли 2019 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *