• Varna
  12°
  ниска облачност
  Влажност: 71%
  Вятър: 6m/s WNW
  35 подводни фотографии на Тодор Димитров показва изложба
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  тодор димитров подводна

  Изложба с подводни фотографии на Тодор Димитров ще бъде представена в рамките на инициативата „Нощ на музеите и галериите“  в Арт салона на Радио Варна. Името на варненския фотограф нашумя, след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография.

  Кадрите, включени в изложбата, са заснети при гмуркане по цялото българско Черноморско крайбрежие. Ще бъдат показани 35 фотографии на магичния подводен свят на нашето море, представящи подводните обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции, обединяващи два свята – над и под водата.

  Изложбата ще бъде официално открита в 18.30 часа на 17 май, като варненци и гостите на града, ще имат възможност да разгледат фотографиите до 23 май.

  Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. Художник по образование, работи като графичен дизайнер. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.

  През последните години той е носител на редица награди от международни конкурси. През 2019 печели 1-во място в категория Compact в един от най престижните конкурси в света по подводна фотография – Our World Underwater.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *