Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
35 подводни фотографии на Тодор Димитров показва изложба
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

тодор димитров подводна

Изложба с подводни фотографии на Тодор Димитров ще бъде представена в рамките на инициативата „Нощ на музеите и галериите“  в Арт салона на Радио Варна. Името на варненския фотограф нашумя, след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография.

Кадрите, включени в изложбата, са заснети при гмуркане по цялото българско Черноморско крайбрежие. Ще бъдат показани 35 фотографии на магичния подводен свят на нашето море, представящи подводните обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции, обединяващи два свята – над и под водата.

Изложбата ще бъде официално открита в 18.30 часа на 17 май, като варненци и гостите на града, ще имат възможност да разгледат фотографиите до 23 май.

Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. Художник по образование, работи като графичен дизайнер. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.

През последните години той е носител на редица награди от международни конкурси. През 2019 печели 1-во място в категория Compact в един от най престижните конкурси в света по подводна фотография – Our World Underwater.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *