Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Миню Стайков започва гладна стачка в ареста
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Собственикът на “Винпром” – Карнобат Миню Стайков е обявил гладна стачка, съобщи БНР. Той е в ареста над осем месеца. По думите на неговия адвокат Лъчезар Таков, така Стайков протестира срещу несправедливата съдебна система.

“Всеки носи глава на раменете си и има право да си избира поведението. След като човекът не вижда надежда в правосъдната система и заради това обявява гладна стачка, да обърне внимание на себе си – той е решен да отиде до край”. Това каза Таков в Апелативния спецсъд, където днес бе разгледано обжалването на ареста на Стайков.

Припомняме, Миню Стайков е обвинен за ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове. С допълнително обвинение той се сдоби н началото на май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като “разбиване на империята “Карнобат”.

След разпита си по разследването срещу Миню Стайков от 9 май в спецпрокуратурата досегашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ “Земеделие”, заяви, че е готов да подаде оставка. Днес той подаде оставка и тя бе приета от премиера Борисов.

След седмица, когато ще е готова назначената днес комплексна тройна медицинска експертиза, която да установи може ли Миню Стайков да се лекува в болницата на затвора, ще стане ясно дали той ще остане в ареста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *