Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Осем души осъдени условно за кражба на кабел, станала преди 8 г.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Условни наказания от 4 до 10 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, получиха осмина подсъдими на възраст от 28 до 47 години за кражба на телефонен кабел. Наказанието беше наложено по силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение, след възстановяване на причинените от деянието имуществени щети.

През деня на 13 март 2011 г. подсъдимите, след предварителен сговор, отишли в открита местност в землището на село Разделна в посока село Тръстиково, където знаели, че има положени вкопани в земята  кабели на телефонен оператор. Те се придвижили с два леки автомобила – „Опел“ и „Ауди“, като с носените от тях технически средства – лопати, направили изкоп и открили положения кабел.  Те успели да издърпат, отнемат и натоварят на една от колите отделни кръгове и жила от кабела.

По това време в района се провеждала полицейска операция във връзка със зачестили посегателства върху железопътни комуникации. При опит да бъде извършена проверка на лицата, забелязани с лопати в ръце, те се разбягали в различни посоки, но впоследствие един от подсъдимите бил задържан, а в багажника на автомобила били открити проводници.  По-късно бил получен сигнал за прекъснат телефонен кабел в района на с. Разделна и било установено противозаконното отнемане по трасето.

Трима от подсъдимите имат предходно осъждане,  един от тях е извършил кражбата при повторност, останалите петима са с чисто съдебно минало. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *