• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 49%
  Вятър: 3m/s NW
  Затварят за няколко часа улици в центъра заради филмови снимки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Варна море град

  Няколко улици в центъра на Варна ще бъдат затворени за движение на автомобили за няколко часа в петък, 17 май. Това става ясно от заповед на кмета на Варна Иван Портних, качена в сайта на общинската администрация.

  Причина са снимките на филма „Диви и щастливи“. От няколко дни в морската столица се филмират екстремните сцени на екшън комедията. След Морска гара и Фестивалния и конгресен център, в арена на екшън сцените  ще се превърнат улици в Гръцката махала. 

  От 12.00 до около 17.00 часа ще бъде спряно движението по улица „Преслав” (от гаровия площад до ул.”Сан Стефано”) , улица „Одесос” (между улиците ”Сан Стефано” и „Цар Калоян”), улица „Свети Климент” (между улиците „Цар Калоян” и „Княз Ал. Батенберг”) и ул.”Сан Стефано” (между улиците „Преслав” и „Хан Крум”).

  Заснемането на екшън комедията „Диви и щастливи“ започна преди дни във Варна. Филмирането на екстремните сцени тук ще продължи до края на тази седмица, похвалиха се от екипа на продукцията. Главните роли се изпълняват от  Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано и Дария Симеонова. 

  Снимките в морската столица се случват и благодарение на подкрепата на Община Варна. Заснемането на ключови сцени от новия български филм се финансира с 15 000 лева от общинския фонд „Култура”, показва справка в одобрените проекти за тази година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg