• Варна
  6°
  разкъсана облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s ESE
  Иванка Мизова вече не е зам.-директор на ДФЗ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Източник: Държавен фонд земеделие
  Източник: Държавен фонд земеделие

  Иванка Багдатова-Мизова е освободена от поста заместник- изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие”, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. Управителният съвет на Държавен фонд “Земеделие” гласува освобождаването на Мизова.

  Управителният съвет избра Евдокия Кръстева за заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Тя има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство. В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел.

  От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция “Централно координационно звено” и началник отдел в дирекция “Мониторинг на средствата от ЕС”. Припомняме, че на 30 април бившият вече земеделски министър Румен Порожанов поиска оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд “Земеделие”(ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова. Оставката беше поискана вследствие на разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Причината бе, че телефонът й е обявен в сайт за резервации(www.hoteliinfo.com) на къща за гости “Тара” в село Юндола.

  На 14 май Порожанов хвърли оставка с мотив, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. По този повод премиерът Бойко Борисов заяви, че не бърза с оставките, но е категоричен, че след като има нарушител и нарушения – компромис няма да се прави с никого, припомня news.bg.

  Тогава Борисов два пъти повтори, че ясно и точно се е разпоредил, че при нарушения трябва да се отстраняват хората от постовете. Това, което се е случило обаче, е че зам.-шефката на ДФ “Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефон е на сайта на къщата за гости, още е на работа и реално не е отстранена. Порожанов бил обяснил, че е така, тъй като не се е събрал съвета, за да се приеме решението. Ако някой иска да си пази някого, да си го пази, посочи Борисов и допълни, че компромис няма да се прави с никого. Нарушителите или там, където има нарушение, да си носят последствията.

  Ден по-късно след като Десислава Танева зае поста на Порожанов, тя се закани да смени заместник-председателя на фонд “Земеделие” Иванка Багдатова – Мизова, за която стана ясно, че била още на работа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg