• Варна
  7°
  ясно небе
  Влажност: 33%
  Вятър: 3m/s SW
  Фирми проведоха близо 700 чат-интервюта за работа за 6 часа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Компютър

  35 водещи и желани работодатели проведоха за шест часа 697 онлайн интервюта с над 450 талантливи млади хора, търсещи нова работа. Това се случи на шестото издание на Виртуалните дни на кариерата, в което се включиха компании от сферата на банковото дело и финансите, информационните технологии, търговията, консултантските услуги, производството, човешките ресурси и др.

  Единственото online кариерно събитие, организирано от  JobTiger, е следващата технологична крачка в развитието на кариерните форуми. То се случва изцяло онлайн, което позволява на търсещите работа или стаж да кандидатстват от различни градове, по най-удобния и бърз за тях начин – практически от всеки компютър, таблет или смартфон, без да прекъсват нормалните си дневни активности и без да пътуват.

  Виртуални дни на кариерата са уникален шанс и за младите, образовани българи, които в момента пребивават в чужбина, но желаят да се върнат в България, без притеснения за бъдещето си да подсигурят работа и кариера в страната преди тяхното връщане.

  Кариерният форум е подходящ и за специалисти, които в момента имат постоянна работа, но искат да проучат възможностите, които им предлагат водещи компании на пазара на труда. Благодарение на Виртуални дни на кариерата те няма нужда да си взимат отпуск. Свързвайки се с много на брой работодатели в рамките на един ден, могат да се ориентират каква би била най-подходящата стъпка за тяхното кариерно бъдеще. Виртуални дни на кариерата е лесен начин всеки работещ да посети кариерен форум без да се притеснява, че неговият текущ работодател също е там.

  Интервютата по време на събитието се провеждат под формата на чат-сесии. Така се използва вече утвърден и предпочитан от новото поколение начин на комуникация, а по-притеснителните кандидати няма нужда да се тревожат от личния контакт, избора на облекло или езика на тялото си.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *