Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Община Варна даде две коли и четири велосипеда на полицията
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: МВР
Снимки: МВР

126 полицаи са командировани във Варна за летния сезон. За реда и сигурността ще отговарят и румънски и германски полицаи, стана ясно по време на среща на заместник–министъра на вътрешните работи Красимир Ципов с кметове от Варна и региона и с представители на туристическия бранш. Поводът бе началото на активния летен туристически сезон, който се открива официално тази вечер и осигуряването на обществения ред и сигурността на гражданите и гостите на морската столица.

Уточнени бяха разпределението на командированите служителите на реда, както и основните линии на работа и приоритети пред служителите от областната дирекция.

полицаи велосипеди

В края на срещата кметът на Варна Иван Портних връчи на директора на ОДМВР – Варна старши комисар Даниел Пашов ключовете за два нови автомобила „Дачия” и четири електрически велосипеда, които ще подпомогнат работата на полицията по охраната на обществения ред и сигурността.

Градоначалникът изрази удовлетворение от съвместната работа на Общината с Областната дирекция и заяви категорично готовност добрите практики и сътрудничество да продължат и в бъдеще. Особена благодарност за тясното сътрудничество и за съдействието от страна на кмета изказа заместник – министър Ципов.

полиция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *