Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Преговорите между Великобритания и Лейбъристка партия завършиха без споразумение
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

60517520_2048799552089663_6406240164921737216_n

Без резултат завършиха преговорите между британското правителство и лейбъристите за компромисен план за Брекзит, съобщи Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин написа писмо на премиера Тереза Мей, в което отбелязва, че преговорите са се изчерпали заради нестабилността на правителството. Според Корбин макар преговорите да са били подробни и конструктивни, не е постигнато разбирателство по спорните въпроси между правителството и опозицията.

“Нарастващата слабост и нестабилност на правителството ви означава, че не може да сме сигурни в гаранциите ви за това, което договаряме помежду си”, изтъква Корбин в писмото си до Мей.

Провалът на преговорите между правителството и опозицията може да доведе до нов референдум за членството на страната в ЕС, каза влиятелният лейбъристки депутат Хилари Бен.

“Има само два възможни изхода от кризата около Брекзит: или парламентът ще приеме споразумение за излизането от ЕС, или ще трябва отново да се обърнем към британския народ и да го помолим да направи избор. И аз мисля, че перспективата за потвърдителен референдум става по-близка, въпреки че за това все още няма мнозинство в парламента”, каза Бен, цитиран от BBC.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *