Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Издирването на Стоян Зайков продължава десети ден
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: МВР
Снимка: МВР

Издирването на Стоян Зайков, заподозрян за две убийства в Костенец продължава десети ден. Това потвърди за news.bg Станислав Петров от Пресцентъра на МВР.  По думите му сред населението няма паника. Секретарят на община Костенец Георги Янакиев заяви пред bTV, че нормалният работен процес си тече и децата ходят на училище, но хората са притеснени. “В кварталите, където се предполага, че може да е Зайков, има ограничения на излизането на децата от страна на родителите”, отбелязва той.

Янакиев обяснява, че Зайков е затворен човек и тъй като няма много приятели, това затруднява търсенето. Припомняме, че вчера на брифинг от Костенец главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че е намерено оръжие от едно от двете убийства.  По-късно по информация на БНР стана ясно, че откритото оръжие е ловна пушка.

В петък, 17 май, по време на парламентарния контрол вътрешния министър Младен Маринов заяви в кулоарите на парламента, че хора, евентуално застрашени от Стоян Зайков, са изселени. От Костенец главният секретар поясни, че списък с потенциални жертви на Стоян Зайков не е намерен. Главният секретар Ивайло Иванов призова да не се подават фалшиви сигнали за заподозрения в Костенец.

Стоян Зайков беше издирван и в с.Очуша, откъдето бе получен сигнал, че е забелязан. Търсенето и там остана без успех.  На брифинг преди това главният секретар заяви, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова(убитият съсед е братовчед на Зайков, а Шишкова е майката на сина му – б.р.).

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *