• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 83%
  Вятър: 9m/s N
  Варненци настояха за ефективни наказания срещу насилниците на животни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  protest33

  50-тина варненци, някои от които с домашните си любимци, се събраха пред сградата на Общината на протест срещу насилието над животните. С плакати и постери демонстрантите настояха за адекватни наказания за насилниците и убийците на животни и засилен общински контрол.

  Според участниците в протеста условията, при които се отглеждат бездомните кучета в общинския приемник, са неприемливи. Животните са недохранени, не им се дава достатъчно вода, не се разхождат достатъчно, заяви участничка в демонстрацията, според която нещата са различни само когато се правят обществени акции.

  Институциите, отговорни за защитата и грижите за животните, нехаят за задълженията си, смятат протестиращите, според които често дори отговорните служители са извършители на жестокост.

  Ние не можем да толерираме тази несправедливост и жестокост, ние сме единственият глас на бездомните животни и ще защитаваме правото им на живот, категорични са гражданите.

  64 са в момента обитателите на общинския приемник. Клетките се почистват ежедневно, а храната е основно гранули и консерви, каза управителят на приюта за безстопанствени животни Нели Георгиева, която бе на мястото на протеста. Тя увери, че всеки желаещ може да види на място при какви условия живеят животните в приемника.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *