Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Обучаваха граждани и бизнеса как да комуникират с властта
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

viber image 2019-05-21 , 11.41.54

Иновативно обучение се проведе в курорта Камчия, край Варна. На него над 50 представители на неправителствения сектор, публичната администрация, бизнеса и читалищата от община Аврен присъстваха на лекцията на тема “Създаване на устойчив механизъм за гражданско участие в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво “. Тя бе водена от експерта Борислав Френчев.

В началото на конференцията приветствие изнесе кмета на община Аврен Емануил Манолов.

viber image 2019-05-21 , 11.41.56Целта й бе да се акцентира на това как да се подпомогнат гражданите, бизнеса и неправителствените организации в комуникацията с местните и регионални власти, в успешната работа с медиите, с дарители и други в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво. Коментираха се примери на добри практики на взаимодействие между различните структури на гражданското общество и тяхното взаимодействие с органите на местната власт.

viber image 2019-05-21 , 11.41.51Конференцията “Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство” бе по проект на сдружение “Форум гражданско общество” по оперативна програма „Добро управление”. Целта й е повишаване активността на гражданите и тяхната роля при определяне на обществените нужди и начините на тяхното задоволяване на местно и регионално ниво, постигане на едно отговорно и открито управление. Ще се постигне информираност, свързана с възможността гражданите да участват в работата на местните и държавни органи и институции. Ще се постигне максимална съгласуваност и консенсус между гражданите и държавата по различни теми, които засягат обществения дневен ред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *