Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
6 спирки във Варна представят истории на талантливи автори
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

spirka

20 спирки на градския транспорт в Пловдив, София и Варна са превърнати в място за литературно вдъхновение и трибуна за млади автори в навечерието на 24-и май – Ден на славянската писменост и култура

Това се случва благодарение на проекта „Спирка за разкази” на сдружение „Кашалот”. Проектът се случва едновременно в трите най-големи града на страната, като в Пловдив е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019″, в София е подкрепен от програма „Култура” на Столична община, а във Варна – от Фонд „Култура” на Община Варна.

В рамките на месец и половина – от 20-и май до 30-и юни осем спирки на градския транспорт в Пловдив  и по шест в София и Варна всяка седмица ще представят по един млад и талантлив автор на разкази. Разказите са с дължина до 250 думи и са по една от трите теми – „В капана на времето”, „Отново на път” и „А сега накъде?” съответно за Пловдив, София и Варна.

Само за месец организаторите получиха над 1200 разказа за трите града, от които трябваше да изберат 58. Актуална информация за участващите спирки и кои разкази къде ще се появят се публикува на страницата на сдружението във Фейсбук (www.facebook.com/kashalot.varna).

През следващите седмици всички разкази, които отговарят на условията на инициативата, ще бъдат публикувани на сайта на www.spirkazarazkazi.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *