Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Проучват залежите на строителни материали край две варненски села
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Infocall.bg
Снимка: Infocall.bg

Пет разрешителни за проучване на строителни материали одобри на днешното си заседание Министерски съвет. За срок от една година „Ескана“ АД ще проучва строителни материали в площ „Белите поляни“, разположена в землището на с. Близнаци, област Варна. В проучвателните дейности ще бъдат вложени минимум 31 хил. лв.

Mинимум 48 900 лева ще вложи „Девня трейд“ ООД в едногодишно проучване на строителни материали в площ „Голямата могила“, разположена в землището на с. Щипско, област Варна.

ЕТ „Еврокварц-Иванка Ватова“-Плевен ще проучва строителни материали в площ „Осъм“, разположена в землището на град Летница, област Ловеч. Разрешението за проучване се предоставя за срок от една година. През този период дружеството ще вложи минимум 33 хил. лв. в проучвателните дейности.

Софийската фирма „Интерпром” ще проучва строителни материали в площ „Ветрен дол”, разположена в землището на с. Паталеница, област Пазарджик. Разрешението за проучване се предоставя за срок от една година. През този период дружеството ще вложи минимум 55 хил. лв. в проучвателните дейности.

Същата фирма ще проучва строителни материали и в площ „Извора“, разположена в землището на с. Черковна, община Търговище. В рамките на едногодишния срок на разрешението ще бъдат вложени минимум 45 хил. лв. в проучвателните дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *