• Варна
  -2°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  МВР-Варна към абитуриентите: Бъдете толерантни и разумни на пътя
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  абитуриенти

  Да спазват правилата за движение по пътищата, да шофират със съобразена скорост, да не сядат зад волана след употребата на алкохол, да бъдат толерантни към другите участници в движението и да не помрачават празника си с необмислени постъпки, съветват абитуриентите от Областната дирекция на МВР във Варна.

  Ако не сте правоспособен водач, не демонстрирайте шофьорските си „умения“ точно на бала. Не се показвайте през прозорците и люковете на автомобилите, не сядайте върху рамките на вратите, съветват още от МВР-Варна.

  Във времето на провеждане на абитуриентските балове ще се извършва засилен контрол на местата за събиране на абитуриенти и заведенията, в които ще се провеждат тържествата, както и по маршрутите до тях. Повишават се изискванията към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества и др., които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Предприети са мерки за засилен контрол за използването на общоопасни средства.

  Служители на „Пътна полиция” ще контролират преминаването на колоните от автомобили, с които се придвижват абитуриентите и техните близки. Ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на  извършваните нарушения – неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и люковете на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара, отнемане на предимство на превозни средства и пешеходци,  неправилни  рискови маневри и др., създаващи предпоставки за пътни злополуки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg