Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Осъдиха условно шофьор, присвоил 1000 лева
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Пари

Варненският районен съд осъди за длъжностно присвояване 29-годишен мъж, работил по трудов договор като шофьор на бус за разнос на стоки. Делото бе решено по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение. Подсъдимият призна вината си в това, че на 5 септември миналата година, в качеството си на шофьор на товарен автомобил за разнос на стоки по търговски обекти, присвоил чужди пари, поверени му да ги пази. Общата сума на посегателството е около 1000 лева, като присвоените пари са възстановени и внесени в пълнота в хода на воденото срещу него производство.

Подсъдимият имал задължения да взема продукция от базата на фирмата и да я доставя до търговски обекти на клиенти в същия ден. Сутринта на посочената дата подсъдимият закарал стоки и събрал дължими суми от клиенти, след което посетил хазартно заведение и проиграл както собствените си налични пари, така и средства от осъществения разнос.  В следобедните часове той прибрал оборотни средства от други двама разносвачи на фирмата и отново ги проиграл на хазарт.

Районен съд – Варна наложи на  29-годишния подсъдим наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *