Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Шествие под дъжда във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Хилядно шествие за 24-ти май във Варна-DSC_6639
Снимка: live.varna.bg

24 majДъжд съпровожда празничната програма за 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост във Варна. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия хиляди варненци дойдоха на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, за да отбележат празника.

Той започна с благодарствен молебен в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, след което продължи с издигане на националния флаг, знамената на Европейския съюз и Общината и фолклорни изпълнения на състави от основни и висши училища.

110 блока – деца, ученици, студенти, преподаватели, общественици, изявени личности и др. участват в празничното шествие, което за първи път тази година се движи в два успоредни блока по бул. „Мария Луиза“. На кръстовището с бул. „Сливница“ блоковете ще се разделят, като една част от шестващите ще продължат по бул. „Осми Приморски полк“, а друга – по бул. „Сливница“.

„Много обичам този празник. Обичах да ходя на манифестациите. Спомням си само слънчеви дни. Свързвам празника с цветя и слънце”, заяви  пред камерата на Нова телевизия варненският актьор Стоян Радев, с който се гордеят всички българи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *