Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Акция “Дари кръв – вземи билет” във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg / Архив
Снимка: © Varnautre.bg / Архив

Първата за годината кръводарителска акция от кампанията „Дари кръв – вземи билет“ ще се проведе в сградата на БЧК – Варна (ул. „Братя Шкорпил“ № 3) на 31 май 2019 г. от 16 часа. Всеки кръводарител ще получи билет за двама за официалното откриване на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми с най-новия филм на Вим Вендерс „Папа Франциск: човек на думата си“ на 13 юни от 19 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

Областен съвет на БЧК – Варна, Български младежки Червен кръст – Варна, Медицински университет – Варна и Регионалният център по трансфузионна хематология стартират пилотната кампания „Дари кръв – вземи билет“ с подкрепата на Община Варна през 2017 година. Първото издание се проведе в рамките на 17-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Целта на кампанията е да мотивира младите хора да станат доброволни кръводарители, да повиши информираността им по темата и по този начин да се намали недостига на кръв на национално ниво.

Като благодарствен жест за доброволното и безвъзмездно кръводаряване дарителите получават безплатен билет за филмова прожекция, театър или друго културно събитие, осигурени от партньори на инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *