Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Състезание тества уменията на гимназисти да кандидатстват успешно за работа
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Варненска търговска гимназия "Г. С. Раковски"
Снимка: Варненска търговска гимназия “Г. С. Раковски”

Ученическо състезание, целящо да провери  уменията на гимназисти за успешно представяне в процеса за кандидатстване за работа, ще се проведе във Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ на 31 май от 9 часа.

Състезанието е част от програмата за кариерно ориентиране „Моята кариера. Успешно начало“,  чието пилотно издание се проведе във Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“ през изминалата  учебна година. Програмата дава възможност на учениците да извлекат максимума от своите умения и интереси и същевременно с това да запълни нарастващата нужда от кадри за повечето нови професии, подготовката за които е слабо засегната или дори липсваща  в образователна система в страната ни в момента.

Чрез редица практически заниманията програмата цели да обучи учениците на ключови умения като писане на автобиография, мотивационно писмо, представяне на интервю за работа, както и да ги ориентира по-добре в ситуацията на пазара на труда и различните канали за търсене на работа в страната.

“Моята Кариера. Успешно начало“ беше отличена на първо място в категорията „Иновации в обучението на талантите“ на годишните Employer Branding Awards на b2b media през миналия февруари. Програмата е подкрепена от The Taxback Group и Advance Academy, а награждаването на победителите от състезанието ще се случи малко след 12 часа, петък, в двора на Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *