• Varna
  2°
  слаб ръмеж
  Влажност: 86%
  Вятър: 9m/s NNE
  Роботи в Морската за празника на детето
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Изображение: Facebook
  Изображение: Facebook

  Открита демонстрация по роботика за деца ще се проведе на 1 юни във Варна по повод Международния ден на детето. Интерактивната работилница ще бъде открита за посетители от 11 до 17 ч. на входа на Морската градина и ще даде възможност на повече деца да се докоснат до програмирането и роботиката.

  По време на демонстрацията участниците ще се запознаят с основни команди, с които ще програмират поведението и изкуствения интелект на роботи. Освен забавлението и незабравимото преживяване, подобни активности подпомагат развиването на логическото и аналитичното мислене на децата.

  Инициатор на събитието е ScaleFocus – водеща компания в областта на изграждането и имплементирането на съвременни иновативни технологични решения. Като част от дългосрочната стратегия на компания да участва активно в израждането на технологична екосистема в България, тази инициатива цели да пробуди интереса на подрастващите към програмирането и новите технологии.

  Ментори от MindHub, с опит в обучението на деца, ще съдействат за провеждането на интерактивната работилница по програмиране на роботи. Събитието е безплатно и е подходящо за деца от 4 до 10 годишна възраст. За техните родители ще бъдат осигурени места за отдих, докато продължава демонстрацията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *