Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Деца, котета и “Лапи” превземат арт-салона на Апелативния съд
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

изложба лапи

Близнаците Павел и Симона Тотеви подреждат днес 32 свои картини – графика, живопис и акварел в 9-та поред изложба на възпитаници на школа Дедал в арт-салона на варненския Апелативен съд. Мистичният свят на котките е вдъхновил 8-годишните художници и тяхната първа самостоятелна изложба носи очарователното име „ЛАПИ“.

Само ден преди 1 Юни – празник на децата, малките артисти ще ни позволят да влезем в света на техните любими палави приятели. Трябва да видите усмивките и радостта, които озаряват всеки, който пристъпи в изложбения салон на Апелативен съд – Варна. Ще се влюбите не само в котетата на Павел и Симона, но и в малките художници. Утре те ще завършат втори клас в ОУ “Антон Страшимиров“ във Варна и ще се отдадат изцяло на любимото занимание – да рисуват. Правят го от две години в школа Дедал, където намират своите учители и приятели. Те не само рисуват котета, те обожават да си играят с тях, но все още не са постигнали съгласието на родителите да имат живо приятелче у дома.

Рисуването не е единственият талант на Павел и Симона. Те са част от Театралната школа при Общинския детски комплекс във Варна. Споделете радостта на малките артисти и бъдете гости на първата им самостоятелна изложба „ЛАПИ“, подредена в арт-салона на Апелативния съд. Тя ще бъде открита в 16,30 часа днес, на 5-ти етаж в Съдебната палата на площад “Независимост“.

Школата по изкуства за деца и младежи Дедал е сред най-ярките партньори на Апелативен съд – Варна, с които работим по изпълнение на социален проект в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *