Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Почистват плажната ивица край Вълнолома
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: kitesurf-varna.com
Снимка: kitesurf-varna.com

В акция по почистване на плажната ивица в района на Вълнолома във Варна ще се включат участниците в информационна среща за повишаване на осведомеността за последствията върху морската околна среда, причинени от морските отпадъци, която ще се проведе на 5 юни – Световен ден на околната среда. Инициативата в началото на летния туристически сезон е в изпълнение на Програмата от мерки за постигане целите на Морската стратегия за опазване на околната среда в морските води на Република България.

Срещата се организира от Басейнова дирекция „Черноморски район“ в партньорство със СНЦ „Зелени Балкани“, Националния институт по метеорология и хидрология, Института по океанология към БАН и Фондация „Виа Понтика“ и ще се проведе от 10 часа в зала „Варна“ на хотел „Черно море“. В 14 часа участниците ще се включат в почистването на плажната ивица край Вълнолома.

Кампанията цели да повиши осведомеността на бизнес сектора в лицето на търговци, плажни концесионери, потребители на плажни услуги, рибари, както  и обществеността – туристи, студенти, деца и др., по отношение на последствията върху морската околна среда и човешкото здраве, причинени от морските отпадъци, както и необходимостта от тяхното рециклиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *