Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
“Виждам те. Виждаш ме.” – обучение в ОУ “Захари Стоянов”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Велосипед

Обучение по международната програма “Виждам те. Виждаш ме.” за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя ще се проведе на 7 юни 2019 г. във варненското ОУ „Захари Стоянов“.

В теоретичната част на обучението учениците ще бъдат запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Експерти от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР ще запознаят участниците с правилата за велосипедистите до и над 12 години. В практическата част децата ще имат възможност да се качат в кабината на камион, за да могат лично да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

По време на обучението ще бъде представена и актуалната статистика за ПТП с велосипедисти у нас и във Варненска област. Образователната кампания „Виждам те. Виждаш ме.“ е разработена от Volvo Trucks и се провежда в над 20 държави по света. В България програмата се изпълнява с участието на обучители-професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес. Подкрепена е от Главна дирекция “Национална полиция”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *