• Варна
  1°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  Вятър: 2m/s W
  Цял свят се смее на сърбите: Багер прехвърля боклука в реката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: Facebook
  Кадър: Facebook

  След обилните дъждове в Сърбия се случиха големи наводнения, при които реки излязоха от коритата си. Много хора бяха евакуирани от домовете си в южната част на страната. Света отново обиколиха снимки и видеа на хората, които се борят с водата, отнасяща всичко със себе си. Едно видео обаче масово се споделя в социалните мрежи и световните медии, поради което сърбите бяха наречени „идиоти, дебили и луди сърби“, пише сръбският вестник „Телеграф“, цитиран от dnes.bg.

  Във видеото се вижда как багер загребва боклука от реката, натрупал се от едната страна на моста, и го прехвърля от другата страна на моста, а реката го понася нататък. В социалните мрежи хората не могат да повярват на очите си. „Наистина ли? Стига, де!“ – пише в текста към видеото, качено във Facebook профила Severe Weather Europe.

  Следват многобройни коментари. „Много умни сърби“, „Вместо да се изправят пред проблема, те го заобикалят“, „Използвайте мозъка си, хора“, „На някои хора им трябва повече мозък“, гласят някои от коментарите.

  Авторите на някои от тях не си „поплюват“. „Това е прекрасна страна, но хората й се държат като свине, дори и по-зле“, На някои хора не бива да се разрешава да дишат“, „Надявам се, че мостът ще се срути“, „Тия нормални ли са?“. Някои наричат сърбите „глупави, луди, идиоти, дебили, глупаци“, а други само пишат „Това са сърбите“.

  Мнозина се питат защо просто боклукът не е натоварен на камион, а отново се връща в реката. Пишат, че така само се замърсява планетата, а най-големите виновници за това са хората. Видеото шокира мнозина и в Сърбия, като и на тях не им е ясно как изобщо това е хрумнало на някого, пише сръбското издание.

  Видео вижте тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *