Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 200 деца участват във фестивала “Арлекин”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Изображение: live.varna.bg
Изображение: live.varna.bg

Международният фестивал за детско и младежко медийно изкуство “Арлекин” ще се проведе за осма поредна година във Варна в дните от 8-ми до 11-ти юни. Организатор е сдружение „Арлекин“, а реализирането му става възможно с финансовата подкрепа на Община Варна.

Фестивалът дава поле за изява на  деца и млади хора от цял свят, които се занимават с изготвяне на игрални и документални филми, анимация, радиопредавания и свои канали в интернет.  В него ще вземат участие над 200 деца и младежи от България, Еритрея, Италия, Германия, Северна Македония, Сърбия и др.

Откриването ще бъде на 8-ми юни, с шествие, което ще започне в 18:30 ч. от Драматичния театър „Стоян Бъчваров“, и ще завърши с празничен спектакъл на площад „Антон Новак“. Гост на тазгодишното издание ще бъде Мая Вапцарова, режисьор, племенница на поета Никола Вапцаров. Останалите дни от конкурсната програма ще се проведат в зала „Пленарна“, Община Варна, където пред жури ще се представят готовите филми и репортажи.

Фестивалът предлага на желаещите безплатен достъп до следните уъркшопи:

· 08.06.2019 г.- Снимане и монтиране на телефон, х-л „Делфин“, в КК “Св. Св. Константин и Елена“, от 15:00 до 17:00 часа. Участниците ще получат сертификат за успешно преминал курс;

· 09.06 и 10.06.2019 г.,  анимация, зала „Пленарна“, Община Варна, от 14:30 до 17:00 часа;

· 11.06.2019 г. драматургия, зала „Пленарна“, Община Варна, от 14:00 до 16:00 часа.

На 10-ти юни от 17:30 ч., в Мол Варна ще се проведе тържество за награждаване на участниците в медийното изкуство. На 11-ти юни от 19:00 часа в Летния театър фестивалът ще бъде закрит с международния конкурс за изпълнения на песни  „Киното – моя любов, моя песен“. Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: председател доц. Етиен Леви, доц. Дарина Куманов -диригент на песенния конкурс “Сан Ремо”/, Антонио Вандони, Лина Гьорчева – композитор, Северна Македония. Вход – свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *