• Варна
  6°
  слаб дъжд
  Влажност: 93%
  Вятър: 4m/s ENE
  Специален подарък за зрителите на театралното “Варненско лято”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Театралният фестивал “Варненско лято” прави подарък на своите зрители – промоционални билети по 6, 8 и 10 лева за спектаклите от Международната програма “Щедростта на Тавита”, “Лодката на влюбените”, “Хуманоптер” и “Чайка”. Спектаклите „Щедростта на Тавита“ и „Лодката на влюбените“ ще бъдат представени на 8 юни, на 9 юни ще се играе “Хуманоптер”, а на 11 юни – „Чайка“.

  щедростта на Тавита
  “Щедростта на Тавита”

  „Щедростта на Тавита” е първият сценичен спектакъл на белгиеца Ян Фабър и компанията му „Трублейн”, с който се представя на българска сцена. Ян Фабър е единственият съвременен артист с изложба в Лувъра. Той работи в сферата на театъра, танца, визуалните изкуства и пърформанса, като всяка негова творба разширява границите на изкуството.

  лодката на влюбените
  “Лодката на влюбените”

  Спектакълът „Лодката на влюбените” е неочаквана комбинация между ням филм на големия режисьор в историята на европейското кино Жан Епщайн, фолклорния хор „Големите български гласове” с диригент Илия Михайлов и триото на френския джаз пианист Франсoа Рюлан. Представян с голям успех в Италия, Франция и България, той получава възторжени отзиви, определящи го като „събитие от европейски мащаб”.

  HUMANOPTERE
  ХУМАНОПТЕР

  „Хуманоптер” (нещо между човек и насекомо) показва едно мини общество от седем жонгльори, между които непрекъснато се хвърлят във въздуха топки. Свободно летящи и падащи, те създават внушителен образ, на фона на който човешкото тяло изглежда особено уязвимо. Повторението на действието до абсурд и до виртуозност е движещата сила в това необичайно представление.

  Chaika
  “Чайка”

  Класическата пиеса „Чайка“ оживява в нов прочит на младата режисьорка Нина Николич с една от любимите македонски актриси на режисьора Андрий Жолдак.

  Неизменно се появява въпросът защо отново Чехов и какво е неговото значение днес? За младата надежда на македонския театър Нина Николич отговорът е ясен: „Ще престанем да си задаваме този въпрос, докато най-накрая не осъзнаем, че пиесите на Чехов са живот – чист, жесток, концентриран живот, който се случва навсякъде, на всички езици и във всеки момент.” Нейната постановка с всеотдайните и чувствителни актьори от Народния театър в Скопие го доказва.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg