Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Фестивал “България за всички” събира различни етноси във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: fest-bg.com
Снимка: fest-bg.com

XIV  национален фестивал на етносите „България за всички“ ще се проведе на 8 юни 2019 г. във Варна. От 19 часа от входа на Морската градина ще започне дефиле на участниците – певчески и танцови групи от арменски, влашки, гръцки, ромски, турски етноси, което ще продължи до Летния театър. От 20 часа там започва и концерт, специален гост в който е детският танцов състав „Дивни танци“ от Варна.

Първото издание на фестивала е през 2004 г. Той се провежда ежегодно и има за цел популяризиране на музикално- танцовия фолклор на етносите в България.

Събитието дава възможност на представителите на различните етнически общности в България да се опознаят и да представят своята самобитна култура, като част от българското фолклорно богатство. Идеята е да покажем уважение и грижа към различните, които са част от българското цяло, като популяризираме тяхната музикално-танцова култура, заявяват организаторите.

Участниците са без възрастови ограничения. Техните самобитни и дълбоко въздействащи музикално-танцови изпълнения обогатяват културните възприятия на българското гражданство и вълнуват неговата богата душевност.

Организатори са НЧ „Христо Ботев 1928“-Варна, Община Варна, Дворецът на културата и спорта, Министерството на културата. Фестивалът се осъществява с финансиране от фонд „Култура“ на Община Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *