Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Компания организира безплатни кардиологични прегледи във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Компания за производство на медицинска апаратура oрганизира безплатни кардиологични прегледи във Варна нa 11 юни, от 15 до 19 ч. в Mall Varna. Събитието е част от дългосрочната инициатива „Вземи го приСърце”, която цели да повиши информираността на хората за сърдечно-съдовите заболявания. Прегледите в морската столица ще се извършват от д-р Димо Велевски от СБАЛ по кардиология, Варна – Български Кардиологичен Институт. Необходимо е предварително запазване на час онлайн тук.

Кампанията се фокусира върху значението на профилактиката и превенцията при сърдечно-съдовите заболявания. Инициативата цели да мотивира хората да обръщат повече внимание на здравето си и да се грижат за сърцето си. „Вземи го приСърце” стартира в началото на 2019 г., като до момента са проведени 3 събития с безплатни кардиологични прегледи – 2 в София и 1 в Пловдив.

„Лятото е рисков период за хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, и затова профилактиката е особено важна през този сезон. Тя е от ключово значение и през останалата част от годината и затова моят съвет е регулярно да посещавате кардиолог, за да следите състоянието на сърцето си. Също така не забравяйте, че начинът ви на живот е от огромно значение за кардиологичното ви здраве. Затова спортувайте редовно, хранете се здравословно и си създавайте повече позитивни емоции”, заяви кардиологът д-р Димо Велевски от СБАЛ по кардиология, Варна – Български Кардиологичен Институт.

За прегледите във Варна ще се използва 12-канален електрокардиограф с размерите на мобилен телефон, който предава висококачествен сигнал от изследването безжично на таблет или компютър и е изключително компактен и лесен за пренасяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *