Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
И Facebook отряза Huawei, скъса споразумението
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Компанията собственик на най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc. прекратява споразумението си с Huawei, според което китайският производител на смартфони може да инсталира предварително на устройствата си приложенията на компанията.

Това е поредната американска фирма, която се съобразява със заповедта на американския президент Доналд Тръмп и преустановява отношенията си с втория в света производител на смартфони, предава Ройтерс, цитирана от dnes.bg. Казусът обаче може да не засегне крайните потребители, които ще могат да инсталират приложенията за Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp по своя инициатива през Google Play Store.

Но в бъдеще, ако отношенията между САЩ и Китай не бъдат подобрени и американските компании не получат разрешение да работят отново с Huawei, достъпът до Google Play Store ще бъде спрян и клиентите няма да имат възможност да инсталират апликациите. Всички смартфони Huawei, които вече са произведени и продадени, няма да бъдат засегнати от решението на Facebook.

Производителите на смартфони често сключват бизнес сделки за предварително инсталирани популярни приложения като Facebook. Редица апликации, включително Twitter и Booking.com, са инсталирани предварително на телефоните Huawei на много пазари. Twitter Inc не е отговорила на искането за коментар.

Ходът на Facebook влошава перспективите за Huawei Technologies Co Ltd, чийто бизнес със смартфони стана най-големият генератор на приходи за концерна през миналата година, задвижван от силен растеж в Европа и Азия. Компанията отказва коментар по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *