• Варна
  -2°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s WNW
  Ден на бащата в Парк-музей “Владислав Варненчик”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Парк-музей „Владислав Варненчик“

  Денят на бащата ще бъде отбелязан на 15 юни в Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“ със свободен вход и много атракции. Празникът e посветен на специалната връзка между детето и таткото и се организира за поредна година в началото на лятната ваканция.

  Всички, решили да прекарат съботния ден в музея, ще присъстват на демонстрации, свързани с бойните умения на средновековните рицари, участвали в битката край Варна в средата на ХV век. Желаещите ще стрелят с лък, ще направят „туш“ с рапира, ще се фехтоват, а в Ножарската работилница ще  имат възможността да разгледат средновековни мечове и съвременно хладно оръжие.

  Творческото въображение на малчуганите ще се развихри в ателието за „Хартиени вълшебства“, където ще създадат различни животни от хартия и естествени материали, а любителите на природата ще разберат повече за различните дървесни видове и храсти в парка на музея.

  В този ден почитателите на екстремните забавления ще пазят равновесие на скачащи и статични кокили, ще балансират върху опъната на безопасна височина лента (популярният в последните години слаклайн), ще участват в състезание на летящи катерици, морски шах или различни игри с балони.

  Заедно с любопитните атракции, достъпни само на Деня на бащата, посетителите ще могат да разгледат безплатно постоянната експозиция на Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. и временната изложба, посветена на 595 години от рождението на полския крал Владислав III Ягело.

  Събитието се осъществява със съдействието на Сдружение „Арт Визия“, Power Jump, спортен клуб „Стрела“, Държавно горско стопанство „Варна“, Сдружение спортен клуб по фехтовка „Варна“ и клуб „Одесос -2008“.

  ПРОГРАМА

  9.30 – 12.30 ч. – ХАРТИЕНИ ВЪЛШЕБСТВА със Сдружение „Арт Визия“

  9.30 – 13.00 ч. – НОЖАРСКА РАБОТИЛНИЦА с мичман Пламен Дочев и потомствения ножар Николай Димитров, членове на Дунавската задруга на майсторите на народните художествени занаяти

  9.30 – 13.30 ч. – ПИКНИК НА ОТКРИТО – Вълнуващи работилници  и активиращи игри с екип на Power Jump

  10.00 – 11.30 ч. – СТРЕЛБА С ЛЪК със спортен клуб „Стрела“

  10.00 – 12.30 ч. – РАЗХОДКА В ПАРКА. Представители на Държавно горско стопанство „Варна“ ще запознаят децата с дърветата и ще поставят заедно табели с техните имена

  11.00 – 12.30 ч. – ДЕМОНСТРАЦИЯ НА РАПИРА от Сдружение спортен клуб по фехтовка „Варна“

  13.00 – 15.00 ч. – ДЕМОНСТРАЦИИ ПО ФЕХТОВКА с клуб „Одесос -2008“

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg