• Varna
  17°
  разсеяна облачност
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s ESE
  Форум за социални услуги събира 200 представители на институции
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Хора с увреждания

  Международен форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“ събира във Варна над 200 представители на институции. Събитието ще се проведе на 13-ти юни от 13.30 ч. в хотел Интернационал и ще обедини държавни институции и общини, ангажирани със социални дейности и услуги,  доставчици, неправителствени организации, работодатели и университети от цялата страна.

  Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националното сдружение на общините в Република България, Националния алианс за социална отговорност и Община Варна. Повод за форума е 10-годишното активно и резултатно европейско и национално партньорство в областта на социалните услуги и заетостта.  Програмата  включва връчване на юбилейни национални награди.

  Очаква се участие да вземат зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България  Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Мая Василева, областният управител на Варненска област Стоян Пасев, кметът на Община Варна  Иван Портних, председателят на НАСО  Георги Георгиев, представители на централни и регионални институции от социалната сфера.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *