Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Спецакция в офиси на свързана с Иво Прокопиев фирма
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура предприе акция в софийска сграда, където са офисите на свързана с бизнесмена Иво Прокопиев фирма. Според временно изпълняващия длъжността “ръководител” на Спецпрокуратурата Димитър Петров акцията е във връзка с разследване за пране на пари от продажбата на акции от приватизираното и след това продадено предприятие “Каолин”, предаде БНР.

Иззети са документи, проверяват се и други бизнес дейности, но не издателската, каза Петров, като обеща подробности по-късно.

В изпратена до медиите позиция Иво Прокопиев заяви:

“Оценявам показното събиране на документи, които могат да бъдат поискани с писмо и повечето от които са вече предоставяни, като чист цирк с пропагандни цели. Лично аз и фирмите, които ръководя, ще продължим да спазваме закона и да съдействаме на властите. С подобни поръчкови акции обаче, ръководството на прокуратурата все повече затвърждава представата на обществото, че действа основно като бухалка за натиск върху неудобните на властта хора и свободни медии. Репресията срещу мен продължава вече с години, затова водя дело срещу държавата в съда в Страсбург”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *