Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Връщат зеленината в разделителните ивици на бул. “Левски”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Камара на архитектите в България
Снимка: Камара на архитектите в България

Растителността в разделителната ивица в старата част на бул. “Васил Левски” във Варна ще бъде възстановена. Вече е започнало премахването на асфалта и битума от ивицата, става ясно от снимки на Камарата на архитектите в България, публикувани в социалната мрежа.

От фирмата изпълнител на ремонта заявиха за Дарик, че премахването на битумния слой става по разпореждане на Община Варна. А действията са в резултат от общественото недоволство от вида на разделителните ивици в участъка на бул. ”Васил Левски” от кръстовището с бул. ”Осми Приморски полк” до връзката с ул. ”Царевец”.

Очаква се действията на багерите и работниците да приключат до края на следващата седмица, уточни Стоян Пеев от “Пътища и мостове” ЕООД, ръководител на проекта за обновяване на тази част от булеварда.

Възстановяването на почвата в разделителните ивици ще е за сметка на фирмата изпълнител на проекта, уточни зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов. Той обясни, че в разделителните ивици ще има само тревна растителност. Целта е осигуряване на добра видимост за шофьорите при нерегламентирано пресичане на пешеходци, каквото се наблюдава, въпреки металните парапети между двете платна.

Преди седмица от Камарата на архитектите в България са изпратили писмо до Община Варна с въпрос кое е длъжностното лице, разпоредило унищожаването на озеленените ивици на бул. “Васил Левски” в града чрез асфалтирането им. Камарата е получила три уклончиви отговора – от Общинския съвет, от кмета на Варна и от фирмата изпълнител. Според браншовата организация, в ответните писма „не се дава доблестен отговор на въпроса дали това е бил самият кмет или зам. кметът по строителството”.

Снимка: Facebook/ Камара на архитектите в България
Снимка: Facebook/ Камара на архитектите в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *