Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Най-малко 20 души са ранени при гръмотевични бури в Източна Германия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Най-малко 20 души са ранени в Източна Германия от силни ветрове и гръмотевични бури, а мълния удари човек в Дания, а в Швеция мълнии са убили пет коня и причинили пожари, съобщава АП, цитирана от news.bg.

Немската информационна агенция ДПА съобщава, че 8 души са ранени в сряда вечерта от клон на дърво на сватбено тържество на открито в Бланкензее в североизточната провинция Мекленбург-Западна Померания.

11 души са ранени в Берлин, когато дърво пада върху група, която празнува навън и неизвестен брой пътници в кабриолет също са ранени от падащо дърво.

Общественият транспорт в Берлин е спрян за два часа по време на пиковите часове, заради бурята, а някои влакове са със закъснения сутринта. В Магдебург, 156 километра югозападно от Берлин, мълния повреди сградата, но никой не е ранен.

Шведският вестник “Афтонбладет” коментира, че мълнии са виновна за смъртта на 5 коня във Ваксала, близо до Упсала, на около 70 километра северно от Стокхолм, както и за няколко пожара в района. На летище Копенхаген в Дания, служител е ударен от светкавица и е в болница без опасност за живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *