• Варна
  16°
  ниска облачност
  Влажност: 42%
  Вятър: 3m/s SSW
  Корнелия Нинова оттегли оставката си като лидер на БСП
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  8640128D-1847-4D0B-A79F-573DBAAE86C5

  Пред избора ми беше егото и бъдещето на стотици хиляди хора, на БСП и на държавата – избрах второто, заяви соцлидерът

  Корнелия Нинова се отказа от оставката си като лидер на БСП. По време на 49-ия конгрес на социалистите Нинова обяви, че няма да внесе своята оставка, както беше заявила след загубата на евроизборите.

  “Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва”, заяви Нинова, цитирана от Дарик.

  Пред съпартийците си лидерът на БСП подчерта: “Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте как да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и освен това наследството не е открито. Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес”.

  Тя пое цялата отговорност за резултатите от евровота.

  “След загубата на европейските избори, веднага на другия ден, не се чакаше обявяването на резултатите, Георги Гергов ми поиска оставката. След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни соцлидерът.

  Тя поясни още, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.

  По повод подадената оставка през май Нинова обясни, че е “отворила кутията на Пандора”. “За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП”, възмути се лидерът на социалистите.

  Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател. “На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им: “Наиграхте се последната една седмица – затворете си портфейлите, уважаеми господа”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg