Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
“Празник на музиката” дава сцена на професионалисти и любители
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Празничен концерт край фонтана по случай 27-ми юли-koncert
Снимката е илюстративна.

„Празник на музиката“  ще се проведе за осми пореден път във Варна по инициатива на Франкофонския център и с подкрепата на Общината на 21 юни 2019 г. Това културно събитие, което се чества всяка година на една и съща дата, е създадено във Франция през 1982 г. Днес празникът се е превърнал в международна проява и се организира в над 700 града в цял свят.

Това мащабно обществено събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са всички музикални стилове. То е насоченo към широката публика, като целта му е да се популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства.

Музикантите са поканени да се изявят на доброволен принцип, и всички представления са безплатни за публиката. Организаторите очакват публиката на различни сцени и локации –  Морската градина, публични пространства, културни пространства.

Целта на събитието е градът да бъде потопен в звуците на музиката, в духа на различни музикални стилове да придадем на ежедневието един по-цветен и свеж характер. Всички инструментални и вокални изпълнения ще бъдат представени между 16 и 22 ч.  Програмата можете да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *