• Варна
  2°
  слаб дъжд
  Влажност: 78%
  Вятър: 5m/s N
  Зоозащитници протестират в защита на животните пред “Евксиноград”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Румен Сарандев
  Снимка: Румен Сарандев

  Десетина зоозащитници от Варна, Балчик, Каварна и София се събраха на протест пред входа на резиденция “Евксиноград” в защита на правата на животните. Те настояват за строги наказания срещу насилниците на четириноги и уверяват, че ще останат на място, докато не бъдат чути исканията им.

  Гражданите протестират и срещу условията за живот в общинския приют за безстопанствени животни в село Каменар и не само в него, подчерта пред Радио Варна Николай Добрев от организация „Зоозащита”. Той допълни, че ще бъдат в Евксиноград всеки ден от 6 ч. сутринта до 22 ч. вечерта, докато премиерът Бойко Борисов не уважи исканията им.

  „Животните в общинския приют в с. Каменар изглеждат недохранени, а в момента има измислена карантина и достъпът на граждани там е ограничен. Заразата, която е в момента в приюта, е по вина на доктора. Установена е парвовироза при малки кученца, които не са прегледани в продължение на 10 дни след постъпването им в приюта”, посочи Николай Добрев.

  „Държавата трябва да зачита собствените си закони – приютът е оставен на самотек”, акцентира Ирина Николова от Сдружение „Помощ за животните ДАРА”.Протестиращите днес издигнаха плакати с лозунгите „Докога ще си затваряте очите?” и „Борисов, не са ли законите за всички”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *